hr | 

En

De 

Veliki uspjeh naših jahačica na Istra Kupu 2022

Srijeda, 16 Studeni 2022 09:57

Nakon dugo godina, zahvaljujući zalaganju nekolicine angažiranih ljubitelja konja i zajedničkom radu Istraskih klubova, pokenut je Istra Kup u preponskom jahanju 2022. god.

Motivacija i cilj pokretanja takvog Kup-a je omogučiti mladim jahačicama i jahačima, te mladim konjima da uvježbaju svoje sposobnosti bez da moraju odlazit u Zagreb, što je povezano sa velikim troškovima prijevoza.

Održano je čak 5 kola u sljedečim gradovima: Barban, Labin, Medulin, Žminj i Poreč, dok je finale održano u Medulinu. Ponosni smo da je naš klub Sv. Eufemija imao mogučnost prvi puta biti organizator preponskog natjecanja u Žminju uz veliku podršku ovogodišnjeg slavodobitnika Trke na prstenac Petar Benčić.

Također je veliko veselje da su naše jahačice i konji uspjeli osvojiti veliki broj nagrada. Rory Hrvatin Knapić i njen Mars osvojili su u ukupnom poretku drugo mjesto u Silver tour kategoriji, a njena trenerica Suzana Haber sa mladim Caro Cop-om također drugo mjesto u Gold tour kategoriji. Zbog bolesti konja uskočio je i trakener Moonlight, a u drugim kategorijama uspješni su bili i naš mladi Cayenne i trakener Manscharo.

Čestitke našim jahačicama i konjima, veselimo se turnirskoj sezoni 2023. u Istri u još većem broju!

konji na prodaju

pansion za konje

klub

hipoterapija