hr | 

En

De 

Prvi Beach Polo turnir u Rovinju!

Nedjelja, 20 Ožujak 2016 20:41

Nadolazeća turistička sezona otvorit će novim atraktivnim sportskim događajem - od 12. do 15. svibnja 2016. Rovinj će biti domaćin prvog Beach polo turnira u regiji.

 

Nakon polo događanja na Brijunima prije 10 godina, polo turnir u Rovinju prvo je i jedino polo događanje organizirano u ovom dijelu svijeta. Organizatori imaju za cilj osnovati mediteransku polo ligu u suradnji s Viareggiom u Italiji i Asconom u Švicarskoj, poznatim turnirima na otocima Ibiza i Mallorca te u Kairu, a otvara se prostor za suradnju čak i s Dubaijem koji je iskazao interes za pristupanje ligi.

Arena veličine 70x40 metara na kojoj će se polo utakmice odvijati u formatu turnira od subote do nedjelje, bit će postavljena uz rovinjski Porton Biondi, sjevernu obalu u blizini starogradske jezgre. Na turniru će sudjelovati četiri međunarodne ekipe s po tri igrača i 48 konja, odnosno po četiri konja za svakog igrača. Unutar arene bit će postavljen šator i tribina s ponudom hrane i pića te izložbeni prostor za sponzore turnira, najavio je na konferenciji za medije Hugo Baus iz organizacijskog odbora.

Pored utakmica, planiran je i dodatni program za sve sudionike turnira na različitim lokacijama u gradu. Pored otvorenja turnira najatraktivnija bit će takozvana polo parada od EX TDRa do hotela Adriatic u centru Rovinja.

 

konji na prodaju

pansion za konje

klub

hipoterapija